Codi: VA00035
Autors: GARÍ I CLOFENT, JOAN; USÓ, RAMON (FOTÒGRAF)
Col·lecció: VARIS
Pàgines: 228
Dimensions: 20x25,5 cm
Data de publicació: 18/11/2015
ISBN: 978-84-7502-970-2
Ara que la cuina s'ha convertit en un espectacle mediàtic i que els chefs són les noves pop stars, sembla especialment oportú de revaloritzar les receptes tradicionals. La famosa "dieta mediterrània" no és res més que el que s'ha menjat a les llars valencianes tota la vida. I per a vindicar això -i llegar-ho a les noves generacions- Garí fa un recorregut pels plats de la seua cuina materna (els arrosos, les olles, les coques, els pastissos...). El que hi emergeix és un "autoretrat amb aliments", com diu l'autor, però també un continent de sabors amorosament evocat, que ve a demostrar una veritat latent: que la gastronomia és simplement un gènere literari.
Entrevista amb l'autor/a:
Entrevista amb l'autor a Onda Cero. Aquí
Entrevista amb l'autor a El Mundo. Aquí
Entrevista amb l'autor a l'Ara.cat. Aquí
La crítica diu:
Reportatge a Buris-ana. Aquí
Article a La veu del País Valencià. Aquí
Articles al Levante. Aquí, Aquí i Aquí
Article a Posdata. Aquí
Article a Vilaweb. Aquí
Reportatge a l'Ara. Aquí
Article al Periódico Mediterráneo. Aquí
Articles a El Mundo. Aquí i Aquí
Article a El Temps. Aquí
Article d'Emili Piera a la secció Melocomotó de la Cartelera Túria. Aquí
Ressenya a Lletres valencianes. Aquí
Ressenta de Josep Palomero a la revista Saó. Aquí